Bjormannehog© 2012 • Privacy Policy • Terms of Use

   Björmannehög

Islandshästar i Onsala

 

 

 

 

 

Våra hästar

Avelsston

 

Una från Stenholmen

Una från Stenholmen född 2002 på Stuteri Stenholmen. Una är e. Gorm från Källås, e.e. Mökkur frá Varmalaek, u. Alfa från Stenholmen, u.e. Blaer från Stenholmen. Una köpte vi 2004 då hon var knappt två år gammal. Hon har ett behagligt temperament och otroligt mycket power som ridhäst. Att rida Una är som att köra en sportbil med obegränsade fartresurser, allt förpackat i ett vackert yttre. Una är ett sto vi hoppas på mycket i aveln då hon både är vackert byggd, högrest, lätt och elegant med mycket stora och kraftfulla rörelser. I år har Una föl e. Hergeir frá Thjótanda, sedan är planen för framtiden att ta henne till avelsvisning för att få ett skriftligt betyg på hennes fantastiska egenskaper.

 

Eldvör från Gölshult

 

Eldvör med lillmatte Ia.

 

Eldvör från Gölshult, född 1993 hos familjen Lindqvist i Älmhult. Eldvör är e. Darri frá Kampholt, e.e. Hrafn frá Holtsmúla, u. Silva från Kalvsvik u.e. Snaefaxi frá Maelifelli (far till Hrafn). Eldvör har en lång rad med extremt bra avkommor, de som hittills ridits in har visat mycket stor kapacitet. Nämnas kan godkände hingsten Magni från Gnubbarp, Modi från Gnubbarp som tävlas på SM-nivå i bl.a. femgång och den mycket uppseendeväckande Lilja från Lindvallen som trots unga år utmärker sig som en av Sveriges mest lovande tölthästar och med en ridegenskapsbedömning på 8.45. De yngre av Eldvörs avkommor är också extremt lovande.

Eldvör själv har en klass 1 bedömning på 8.13, med en ridegenskapsbedömning på 8.35. Hon är snäll, lugn och behaglig, en underbar barnhäst men med power, vilja och stort steg under ryttare. Vi är mycket glada att vi fick förtroende att köpa Eldvör av hennes ägare sedan många år, Magnus Lindqvist. Eldvör väntar föl med Garri frá Reykjavík, beräknad fölning i april.

 

Hera från Fly

Hera i vinterhagen.

Hera från Fly, född 2005, uppfödare Josefine Backman. Hera är e. Svarri från Björnås. e.e. Litningur frá Féti, u. Pricessa från Kollanda, u.e Blaer från Stenholmen. Vi köpte Hera av Stenholmen 2009, hon var då dräktig med Kraftur frá Bringu. Detta resulterade i Sóley från Björmannehög, ett lovande och vackert ungsto. Efter föltiden har Hera började vi träna Hera och hon visade mycket lovande gång. Hon är extremt arbetsvillig och ambitiös och är en häst med mycket klös under ryttare. Hon är mycket snäll men en ridhäst för den med erfarenhet och ambition. Fart och fläkt är ledorden för Hera. Hera har tyvärr fått en allvarlig ledbandsskada vilket gör att hon inte längre får ridas. Nu får hon istället visa sitt avelsvärde genom sina avkommor.

Ást från Vall

Ást med lillmatte Emma.

Ást från Vall, född 2006. Ást är e. Rómur frá Budardal, nordisk mästare i femgång, och u. Systir frá Skardi, mor till elitpremierade stoet Vindskjóna från Örvik och flera andra högt bedömda ston och fina ridvalacker. Ást kom till oss som treåring 2009. Ást har en underbar brunblack färg och är en stor och kraftig femgångshäst. Hon är i dagsläget 146 cm hög. Ást är under inridning och visar stora och kraftfulla rörelser i samtliga gångarter. Tölt och pass finns mycket lättillgängligt på Ást, som har ett fint temperament. Ást väntar föl med Hrafnfaxi frá Vestra-Geldingaholti, beräknad fölning juli 2012.

 

Unghästar

Sóley från Björmannehög

Sóley 9 månader gammal.

Sóley från Björmannehög, född 2009 här på Björmannehög. Sóley är e. världsmästaren i femgång och VM-silvermedaljören Kraftur frá Bringu och u. Hera från Fly. Sóley är vackert byggd med stor elasticitet i steget. Hon har ett vänligt temperament och går nu på tillväxt i vår flock på Björmannehög.

 

Tindur från Björmannehög

Tindur är född 2010 på Björmannehög e. Loftur från Knutshyttan, u. Una från Stenholmen. Tindur har stora rörelser och är svart. Tindur är nu hemma efter en lång härlig sommar på Fjärås Bräcka. Tindur ser mycket lovande ut och kommer troligen att sparas till visning.

 

Júlia från Björmannehög

Júlia är Unas andra föl, född i juli 2011 e. Hergeir frá Thjótanda

Júlia har fem klart åtskilda gångarter och rör sig enormt elastiskt!

 

 

 

 

 

 

Stoflocken vintern 2010. En ny kompis släpps in!

Una från Stenholmen med sin dotter Júlia från Björmannehög.

Júlia är två veckor gammal på bilden.