Björmannehög © 2011 • Privacy Policy • Terms of Use

   Björmannehög

Islandshästar i Onsala

 

Nyheter

 

Sommarbete 2012

 

Vi välkomnar hästar oavsett ras att gå på vårt stora sommarbete. Vill du rida har du tillgång till vår paddock och fina ridvägar. Vi tar redan nu emot bokningar inför sommaren eftersom vi brukar få fullt snabbt!

 

 

Låt din häst bo hos oss i lösdrift

På Björmannehög tar vi emot din unghäst (sto, hingst eller valack), ridhästar i behov av semester och flockliv och pensionerade hästar som får sitt sista hem hos oss.

Hästarna går i stora hagar med varierande natur, bra stängsel och kontinuerlig tillsyn. Hästarna har tillgång till ligghall eller utestall, allt efter behov. Unghästarna får grundläggande hantering i samband med hovvård, vaccination och blir därmed väl föreberedda för livet som vuxen ridhäst. Grovfodret produceras lokalt och behöver hästarna kraftfoder och tillskott har vi tillgång till hela sortimentet från Dodson and Horrell. På så sätt kan du känna dig trygg med att din häst får bästa möjliga omvårdnad hos oss.

Just nu har vi platser över för unghingstar/valacker. Vi välkomnar även särskilt äldre, pensionerade hästar oavsett ras, som kan gå i lösdrift tillsammans med unghästarna.

 

För islandshäst kostar inackordering 1000 kr per månad, kostnad för verkning och vaccination tillkommer.

 

Lösdrift för sto och föl

Vi tar emot dräktiga ston och ston med föl vid sidan. Vi övervakar fölningen och grundhanterar fölet. Avvänjning sker vid 9-10 månaders ålder eftersom detta ger fölet den bästa starten i livet. På grund av utrymmesskäl kan vi bara ta emot islandshästar och ponnyer till sto/fölflocken. Boka redan nu plats till våren/sommaren 2012. OBS att stoflocken är fullbokad inför vintern!

 

Vill du ha din häst i lösdrift hos oss, ring Josefine på tel 0733-793625.

 

 

 

 

 

 

Sóley, tio månader och Bryne, 25 år.

 

Tindur och Árgeisli leker!