Bjormannehog.se © 2011 • Privacy Policy • Terms of Use

   Björmannehög

Islandshästar i Onsala

I bakgrunden Eldvör och Tindra, längst fram Sóley (e.Kraftur frá Bringu) och mamma Hera från Fly.

 

 

 

 

Vi avlar islandshästar med kvalitet

 

Vår ambition är att avla islandshästar med god ridbarhet och ett bra lynne. De ska ha en sund exteriör och god hovkvalitet. Ridmässigt ska de behärska 4 eller fem gångarter med lätt för tölt som viktigaste egenskap. Vi har i nuläget fyra avelsston på Björmannehög, avsikten är att inom ett några år ha ytterligare några riktigt bra ston i avel. De ska representera olika blodslinjer och ha olika karaktär, för att skapa ett bra urval för dig som letar häst. När det gäller val av hingst tänker vi både på bedömnings- och tävlingsresultat när vi väljer, likaså att hästen hade lätt för sig med tölten i unga år och har en hållbar exteriör. En hög exteriörpoäng är inte alltid avgörande för en hållbar häst, däremot är vi noga med att hingsten och stoet inte delar några svagheter. Vi ser gärna att hingsten och stoet delar många goda egenskaper för att det ska vara mer sannolikt att avkomman får med sig det som är bra i respektive individ. 2009 fick vi föl efter Kraftur frá Bringu, världsmästare i femgång och silvermedaljör på VM i tölt. Samma år betäckte vi Una från Stenholmen med Loftur från Knutshyttan, en superb tölthäst med extremt bra modersstam (Nótt från Knutshyttan). 2010 betäckte vi Una igen, nu med Hergeir frá Thjótanda, en välstammad femgångshingst med extremt bra lynne och mycket goda ridegenskaper. 2011 avser vi att använda Garri frá Reykjavik till vårt förstaklassto Eldvör. Ást är betäckt med Hrafnfaxi frá Vestra-Geldingaholti.

 

 

30/5 Eldvörs dotter Lilja (uppfödare och ägare Magnus Lindqvist) har visats på Strömsholm med 8.45 för rid och 8.13 för exteriör!

 

9/5 Eldvör är på plats på Stenholmen för att semineras med Garri frá Reykjavík!

 

30/4 Tindur släpps på hingstbete på Fjärås Bräcka och kommer åter till hösten!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Framöver kommer vi att ha unghästar till salu ur vår avel. Affärsidén är att tillhandahålla en välstammad unghäst av högsta kvalitet. Flertalet av de vi säljer ska vara inridna, så att vi verkligen vet vad hästen ifråga har för egenskaper. Kontakta oss om du vill veta mer!

 

 

 

Sóley från Björmannehög är ett av våra blivande avelsston. Hon har många av de egenskaper vi värdesätter hos en islandshäst, mycket gång, vackert utseende och ett coolt temperament med en gnutta attityd.